Laat je inspireren

Zelfbeeld

Je zelfbeeld is gebaseerd op wat mensen ooit tegen je hebben gezegd, de ervaringen die je hebt opgedaan en je eigen overtuigingen. Daarom klopt jouw zelfbeeld meestal niet met de werkelijkheid. Vaste overtuigingen over wie je bent en wat je kan zijn hardnekkig. Maar je kan ze wél veranderen. Wat is het belang van een realistisch zelfbeeld voor jouw persoonlijke communicatie?

Aflevering 1: Hoe realistisch is jouw zelfbeeld?

Als mensen praten over zichzelf en hoe ze zijn, dan vertellen ze eigenlijk over hun ‘ik in gedachten’. Vaak klopt het zelfbeeld niet met de werkelijkheid en remt het jouw persoonlijke ontwikkeling.

Aflevering 2: Welke overtuiging belemmert jouw spontaniteit?

Je zelfbeeld bepaalt jouw communicatie met anderen. Verbaal en non-verbaal. Je presenteert je aan de wereld vanuit je zelfbeeld. Anderen bouwen hun indruk over jou op door hetgeen jij ze laat zien/horen. Het eigen zelfbeeld en het idee van hoe je over komt is vaak niet hetzelfde. 

Aflevering 3: Wat zou jij NU willen veranderen waarover je twijfelt?

Je zelfbeeld stuurt jouw keuzes. Een realistisch zelfbeeld is belangrijk om de juiste keuzes te kunnen maken. Hoe beter je jezelf kent, hoe groter de kans dat je de juiste beslissingen maakt.

Als je weet wat je wilt, dan zal je dat ook uitstralen en heel duidelijk formuleren.

Aflevering 4: Wat is jouw talent?

Waar ik op focus als het gaat om je zelfbeeld, is wat jou bijzonder maakt. Wat jouw natuurlijke aantrekkingskracht is. Dat is voor jezelf heel lastig te ontdekken. Waarom? Omdat dat wat jij heel normaal vindt, anderen juist zo bijzonder vinden aan jou.

Aflevering 5: Hoe krijg jij je zelfbeeld en de feiten op 1 lijn?

Er is iets geks met dat zelfbeeld. Je persoonlijke ontwikkeling en je zelfbeeld lopen niet synchroon. Jij ontwikkelt jezelf constant en vaak zien we dat het zelfbeeld niet vanzelfsprekend mee verandert. Omdat vaste overtuigingen over wie je bent en wat je kan nogal hardnekkig zijn en jij gewend bent om op die ene manier naar jezelf te kijken.

Je zelfbeeld op dezelfde lijn krijgen als de feiten betekent bewust kiezen voor deze gelijkschakeling!

Ben je enthousiast geworden en wil je meer? Kijk dan bij het complete aanbod.

Nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op.