Meer effectiviteit, communicatie met impact

Groei met resultaat

Praten is dé belangrijkste vorm van interactie tussen mensen. We communiceren altijd en overal, bedoeld en onbedoeld, privé en zakelijk, de hele dag. Waarom is er dan zoveel onbegrip op de werkvloer? Hoe komt het dat je niet in staat bent anderen te overtuigen? Wat moet je doen om sturing te geven, weerstand om te buigen tot betrokkenheid?

Zomaar een paar vragen waar ondernemers, leidinggevenden en teams tegenaan lopen in perioden van groei en verandering. Vraagstukken die enkel en alleen zijn op te lossen door eerlijk en objectief naar jezelf en anderen te kijken en luisteren. Bewustwording van de eigen communicatie, verbaal en non-verbaal, is de eerste stap in de groeiversnelling van ondernemers en hun medewerkers.

Pauw(er) met au

De pauw staat symbool voor zelfbewustzijn. Hoe kom ik over op anderen? Maak ik zelf wel waar wat ik van anderen verwacht? Ben ik in staat mijn boodschap helder over te brengen? Welke overtuigingen verkleuren mijn communicatie en leiden tot verwarring? De pauw staat ook voor vernieuwing: noodzakelijk om andere resultaten te verkrijgen, om te groeien. Leer luisteren met je ogen. Ervaar hoe je middels effectieve communicatie de individuele- en bedrijfsresultaten kunt beïnvloeden. Zie hoeveel keuze- en bewegingsvrijheid je hebt als je speelt met de impact van je verbale en non-verbale communicatie.

Trainingen, incompany, advies

Het is allemaal mogelijk. Afhankelijk van de vraag waar je mee loopt. Maak vrijblijvend een afspraak of bekijk de trainingen in het vaste aanbod. Of laat je inspireren.

Maak kennis met
Joke Norendaal

 

Ik ben communicatietrainer, begeleid ondernemers en hun medewerkers naar meer effectiviteit, communicatie met impact en groei met resultaat.

Dat gaat ten allen tijden over de aanleg van een sterke identiteit van leidinggevenden en teams. De identiteit komt van binnenuit en zegt iets over de (eigen)waarde. Om de identiteit te ontdekken moet je leren luisteren, aandachtig luisteren, met je oren én je ogen, luisteren zonder direct te reageren, luisteren zonder interpretatie. Naar de woorden, tonatie en niet gesproken communicatie. Zo ontdek je de identiteit van mens en organisatie. Die identiteit vormt de basis voor een sterk imago, de buitenkant zeg maar. Hoe communiceer je met impact? Tijdens een vergadering,  verkoopgesprek, een presentatie? Zodat je uiteindelijk komt tot een niveau van vertrouwen, in jezelf en in anderen.

Enthousiast, Confronterend, Positief, Resultaatgericht

Ik geef al bijna 25 jaar advies, workshops en trainingen over dát waar we per dag de meeste tijd aan besteden: communicatie. En wat me blijft verbazen is hoe weinig we weten over de kwaliteit van de interactie, met onszelf en met anderen. En juist daarom laat ik zien hoe meer effectiviteit kan leiden tot communicatie met impact en groei met resultaat.

Wil je weten of wij iets voor elkaar kunnen betekenen?Lees meer over de werkwijze of neem contact op voor meer informatie of maak een afspraak voor een oriënterende kennismaking.