Laat je inspireren

Serie Zelfbeeld

Inspiratieserie Zelfbeeld

Je zelfbeeld is gebaseerd op wat mensen ooit tegen je hebben gezegd, de ervaringen die je hebt opgedaan en je eigen overtuigingen. Daarom klopt jouw zelfbeeld meestal niet met de werkelijkheid. Vaste overtuigingen over wie je bent en wat je kan zijn hardnekkig. Maar je kan ze wél veranderen. Wat is het belang van een realistisch zelfbeeld voor jouw persoonlijke communicatie?

Aflevering 1: Hoe realistisch is jouw zelfbeeld?

Als mensen praten over zichzelf en hoe ze zijn, dan vertellen ze eigenlijk over hun ‘ik in gedachten’. Vaak klopt het zelfbeeld niet met de werkelijkheid en remt het jouw persoonlijke ontwikkeling.

Aflevering 3: Wat zou jij NU willen veranderen waarover je twijfelt?

Je zelfbeeld stuurt jouw keuzes. Een realistisch zelfbeeld is belangrijk om de juiste keuzes te kunnen maken. Hoe beter je jezelf kent, hoe groter de kans dat je de juiste beslissingen maakt.

Als je weet wat je wilt, dan zal je dat ook uitstralen en heel duidelijk formuleren.

Aflevering 5: Hoe krijg jij je zelfbeeld en de feiten op 1 lijn?

Er is iets geks met dat zelfbeeld. Je persoonlijke ontwikkeling en je zelfbeeld lopen niet synchroon. Jij ontwikkelt jezelf constant en vaak zien we dat het zelfbeeld niet vanzelfsprekend mee verandert. Omdat vaste overtuigingen over wie je bent en wat je kan nogal hardnekkig zijn en jij gewend bent om op die ene manier naar jezelf te kijken.

Je zelfbeeld op dezelfde lijn krijgen als de feiten betekent bewust kiezen voor deze gelijkschakeling!

Aflevering 2: Welke overtuiging belemmert jouw spontaniteit?

Je zelfbeeld bepaalt jouw communicatie met anderen. Verbaal en non-verbaal. Je presenteert je aan de wereld vanuit je zelfbeeld. Anderen bouwen hun indruk over jou op door hetgeen jij ze laat zien/horen. Het eigen zelfbeeld en het idee van hoe je over komt is vaak niet hetzelfde. 

Aflevering 4: Wat is jouw talent?

Waar ik op focus als het gaat om je zelfbeeld, is wat jou bijzonder maakt. Wat jouw natuurlijke aantrekkingskracht is. Dat is voor jezelf heel lastig te ontdekken. Waarom? Omdat dat wat jij heel normaal vindt, anderen juist zo bijzonder vinden aan jou.

Zij gingen je voor...

 • Door de training kwam de schaker in mij weer naar boven. Ik denk na over nieuwe zetten en wacht niet te lang met het uitvoeren van mijn strategie.

  Felix Zekveld
  Econoom & Kunstschilder
 • Door de training heb ik mijzelf op een andere manier leren kennen. Ik ben weer in beweging gekomen. Ik weet nu wanneer ik mezelf ondermijn en waar mijn kracht en passie liggen.

  Wilma Spaay
  Massagetherapeut & Docent Holos
 • Dankzij de kwaliteit van Joke is de training een echte ontwikkelversneller: op haar geheel eigen wijze versnelt ze de beweging die je zelf al maakt.

  Fer van den Boomen
  Organisatiecoach & Researcher
 • De training heeft mij een authentieke manier van profileren opgeleverd, waar ik nu successen mee boek.

  Antoinette Verhagen
  Adviseuse Nutrifii
 • Joke neemt je mee om vanuit vogelperspectief te kijken naar je talenten, je kansen en je geklungel. Dan zet ze je weer met twee benen stevig op de grond. Met nieuwe inzichten; je geklungel wordt een kans, je kansen worden een kentering en je talenten een keurmerk.

  Joke Dubbeldam
  Sieraadontwerper & Restaurator
 • Joke heeft me laten inzien wat ik kan en wil en wie ik ben. Nu besef ik dat ik zelf verantwoordelijk ben voor de keuzes die ik maak. Dankzij Joke heb ik het zelfvertrouwen om plannen op te pakken en dingen te veranderen. Ik ben weer de regisseur van mijn eigen leven

  Tessa Arentsen
  Hoofd IB Communicatie bij IBS of Provence
 • Woorden die de training wat mij betreft het best typeren zijn: Verhelderend, Motiverend, Verbluffend. Sinds de training heb ik inzicht in mijzelf en vertrouwen in mijn kunnen.

  Petra Broek
  Toergids Mills and More

Zelf ervaren wat de PauwerAcademie voor jou kan betekenen? Doe mee aan de gratis online workshop!