Pauwer je

INTERNE COMMUNICATIE

Advies en trainingen voor een versnelde bedrijfsgroei

Bedrijfsgroei en veranderingen stellen andere en vooral hogere eisen aan je communicatie en aan je leidinggevende vaardigheden. In de beginfase is het vrij eenvoudig je medewerkers persoonlijk te informeren en te betrekken bij de veranderingen. Die communicatie wordt echter complexer naarmate je bedrijf groeit en zich ontwikkelt.

Het belang van communicatie

In de praktijk van een groeibedrijf gaat het op dat punt vaak mis. Er ontstaat een wij-zij-gevoel binnen je bedrijf, het personeelsverloop en het ziekteverzuim nemen toe en medewerkers die zich niet meer identificeren met je bedrijf, vertonen tegendraads gedrag. Factoren die de groei van je bedrijf vertragen en zelfs kunnen stagneren.

Advies en trainingen voor een versnelde bedrijfsgroei

Een duidelijke bedrijfsvisie en weten hoe je die communiceert is belangrijk om je medewerkers betrokken te houden bij veranderingen. Ik begeleid je managementteam bij het helder formuleren van de bedrijfsvisie. Die visie is de rode lijn van alle communicatie in je bedrijf. Ik train managers en medewerkers om die visie continu te communiceren in je onderneming, zodat iedereen weet waar het bedrijf voor staat en waar de bedrijfsgroei naar toe leidt.

Maatwerk

Ieder groeibedrijf is uniek. Elke situatie vraagt om een andere oplossing. Mijn advies, begeleiding en (incompany) trainingen zijn daarom maatwerk en stem ik af op het communicatie-vraagstuk dat je mij voorlegt in ons eerste gesprek.

Ik combineer verschillende methodes en technieken om de leiderschapskwaliteien van managers te verbeteren. Ik train de vaardigheden van medewerkers zodat zij mee kunnen blijven groeien met de ontwikkelingen van je bedrijf. Met teambuilding sessies zorg ik voor begrip bij medewerkers onderling en versterk ik de bereidheid om samen te werken. En waar nodig ondersteun ik de werving en selectie van nieuw personeel. Deze mix past bij jouw visie en ondersteunt de groei van je bedrijf.

Actiegericht en snel resultaat

Wat wel standaard is bij dit maatwerk is mijn aanpak. Ik observeer en ga dan doelgericht over tot actie: ik laat mensen ‘doen’. Het zelf ervaren van een andere manier van communiceren levert zo snel het gewenste resultaat op. 

Benieuwd naar wat ik voor jouw organisatie zou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op!